R

24/7 bereikbaar

R

Snel geholpen

R

Gratis prijsindicatie

R

Geen voorrijkosten

R

Bieden garantie

R

Gecertificeerd

Home » Boktor

Boktor

De boktor / houtkever

Houtwormen zijn larven van kevers, deze kevers worden ook wel boktorren genoemd. Wanneer de houtworm zich voldoende tegoed heeft gedaan aan hout, ontpopt deze zich uiteindelijk tot een boktor, ook wel bekend als houtkever.

Wat is een boktor?

De boktor is een kever die vooral berucht is vanwege de schade die hij kan aanrichten aan houten constructies, vergelijkbaar met die van de houtworm. In een later stadium van hun ontwikkeling kunnen houtwormen zich ontwikkelen tot boktorren.

Boktor herkennen

De boktor heeft een gemiddelde grootte van 1 tot 2,5 centimeter en is te herkennen aan twee grote voelsprieten en grijze puntjes aan beide zijden van het schild. Hoewel de boktor kan vliegen, doet hij dit zelden. Wanneer de larve van de boktor, de houtworm, uit het hout kruipt, zal het op zoek gaan naar een uitgang. Dit is het gaatje dat je aan de oppervlakte kunt zien. Om er zeker van te zijn dat de houtworm al is uitgekomen, kun je papier onder het gaatje leggen en een dag later bekijken of er zaagsel op het papier ligt.

Boktor bestrijden

De boktor en houtworm zijn houtaantasters die zowel binnen als buiten voorkomen. Het is van groot belang om deze beestjes te bestrijden, omdat ze de houten constructie van een woning ernstig kunnen beschadigen. Vooral als de boktor de kans krijgt om in alle rust eitjes te blijven leggen, kan de schade enorm zijn. Het is daarom raadzaam om regelmatig houten kozijnen en andere houten elementen in huis te inspecteren op aanwezige schade. Let hierbij vooral op de karakteristieke gaatjes die de houtwormen achterlaten aan het oppervlak.

Mocht je vermoeden dat er sprake is van een boktor of houtworm in huis, wacht dan niet te lang en schakel de hulp in van een professional. Onze experts staan direct voor je klaar om de boktor of houtworm te bestrijden en je te verzekeren van een blijvende oplossing. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over de aantasting van het hout in of rondom de woning en kun je weer genieten van een veilige en gezonde woonomgeving.

Snel contact opnemen

Wilt u (preventief) houtworm bestrijden? Bij Budget Ongediertebestrijding zijn wij hierin gespecialiseerd. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of het contactformulier invullen voor een gratis offerte. Heeft u vragen over ander ongedierte?

Hoe ziet een boktor eruit?

Een boktor kan tussen de 1 en 2,5 centimeter groot worden, heeft twee grote voelsprieten en grijze puntjes aan weerszijden van het schild. De boktor kan vliegen, maar doet dit vrijwel nooit.

Hoe kun je de boktor bestrijden?

Het bestrijden van de boktor begint met het opsporen van de aanwezigheid van deze houtkever. Vervolgens kan er gebruik worden gemaakt van verschillende bestrijdingsmethoden, zoals chemische middelen, hittebehandeling of het behandelen van het hout met natuurlijke oliën. Het is belangrijk om de bestrijding uit te laten voeren door een professional om de effectiviteit en veiligheid te waarborgen.

Recensies

Onze klanten aan het woord

Dave Smulders

Positief: Kwaliteit

De ongedierte bestrijder kwam al snel na een telefoontje bij ons langs. Samen gekeken naar de beste oplossing. Erg professioneel te werk gegaan. Ik ben zeker tevreden en boven al blij dat ik zo snel geholpen ben.

Petrouska van de werf

Positief: Kwaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

De laatste tijd hoor je allemaal verhalen op het nieuws over ongedierte bestrijders die eigenlijk niet weten wat ze aan het doen zijn. Maar gelukkig is dit bedrijf, Budget Ongedierte echt super . De jongens waren vriendelijk en mee denkend en krijg je gewoon waar voor je geld. Bedankt budget ongedierte!

Cindy Chan

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Na eerste een ander bedrijf te hebben ingeschakeld was het probleem nog steeds niet opgelost. Gelukkig waren de mannen van budget ongedierte bestrijding snel ter plaatsen en hebben ze ons super geholpen. Ze weten wat ze doen en werken professioneel. Helemaal tevreden!

Rosalie Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid, Waarde

Vriendelijke, goede en snelle service. Gaan netjes te werk en staan klaar bij problemen! Erg goede en zorgvuldige service, ik zou dit bedrijf bij iedereen aanbevelen. Niets is te veel, super! 🙂

Isabelle Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Enorm tevreden over de snelle service van dit bedrijf! Fijn dat zij de noodzaak inzien van de situatie en ruimte hebben voor het persoonlijk belang.